Ana Sayfa » , , , » Google iddiaları yalanladı haberi

Google iddiaları yalanladı haberi

Yazar Unknown on 12 Haziran 2013 Çarşamba | 16:00

Google tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen, Google'ın Üst Yöneticisi (CEO) ve Baş Hukuk Direktörü David Drummond, "ABD hükümetine veya herhangi başka bir hükümete sunucularımıza doğrudan erişim verecek herhangi bir programa katılmadık" ifadelerini kullandı.

Drummond, ABD hükümetinin Google'ın veri merkezlerindeki bilgilere doğrudan veya herhangi bir "arka kapı"dan erişiminin kesinlikle söz konusu olmadığını ve PRISM adlı programı ilk kez 6 Haziran'da duyduklarını kaydetti. 

David Drummond, Google'ın hükümetlerle bilgi paylaşımını çok kısıtlı kapsamda ve yalnızca geçerli yasal çerçevelerde göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi;

"Hukuk ekibimiz bize ulaşan her bir talebi tek tek incelemekte, kapsamı geniş tutulmuş veya doğru süreçleri takip etmeyen talepler sıklıkla geri çevrilmektedir. Google'ın kullanıcılarımızın verilerine sonuna kadar erişim sağladığını öne süren haberler tek kelimeyle asılsızdır. Bu hafta basında haberler çıkıncaya kadar Verizon'a ulaşan kadar geniş kapsamlı (milyonlarca kullanıcının görüşme kayıtlarını teslim etmelerini isteyen) türde bir talep olduğunu asla duymadık ve bunu öğrenmek bizi çok şaşırttı. Google'ın kullanıcılarının internetteki aktivitelerine ilişkin bu ölçekte bilgiyi paylaştığı hakkındaki tüm iddialar kesinlikle asılsızdır."

Mevcut yasaların sınırları içinde, kendilerine ulaşan bilgi talepleri konusunda açık olmak için çalıştıklarını ifade eden Drummond, yasal otoritelerden gelen söz konusu taleplerle ilgili bilgiyi, endüstride ilk uygulayıcısı oldukları "Şeffaflık Raporu" ile kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

Drummond, vatandaşların güvenliğinin korumak adına aksiyon alan ABD ve diğer hükümetleri de anladıklarının altını çizerek, mevcut yasal prosedürleri çevreleyen gizlilik düzeyinin, herkesin sahip olduğu özgürlükleri olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. indir - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..